Paperbackç Aku Bercerita ePUB ì

❰Reading❯ ➼ Aku Bercerita Author Ramlee Awang Murshid – Kdglass.co.uk SEORANG pengarang novel cuba menulis naskhah terbaharu Malangnya gejala writer’s block melanda Suatu masa dalam keadaan separa sedar ketika terlena dia terlihat ‘seseorang’ menggunakan komputerReading Aku Bercerita Author Ramlee Awang Murshid Kdglasscouk SEORANG pengarang novel cuba menulis naskhah terbaharu Malangnya gejala writer’s block melanda Suatu masa dalam keadaan separa sedar ketika terlena dia terlihat ‘seseorang’ menggunakan komputer SEORANG pengarang novel cuba menulis naskhah terbaharu Malangnya gejala writer’s block melanda Suatu masa dalam keadaan separa sedar ketika terlena dia terlihat ‘seseora

Ng’ menggunakan komputer ribanya Namun kelibat orang itu samar samar Sebuah cerita yang siap ditaip terpamer pada skrin Sebuah kisah yang mengujakan tetapi bukan dia penulisnya Teorinya – mungkin dia ada berkarya tanpa disedari tetapi minda logiknya ragu raguSatu demi satu cerita baharu ditemui lagi dalam komputer ribanya Dia semakin galak mencuri idea idea tersebut Gaya dan teknik penceritaan memang menyerupai cara dia berkarya Dia semakin seronok mengakui semu

bercerita epub Aku Bercerita PDFEPUBNg’ menggunakan komputer ribanya Namun kelibat orang itu samar samar Sebuah cerita yang siap ditaip terpamer pada skrin Sebuah kisah yang mengujakan tetapi bukan dia penulisnya Teorinya – mungkin dia ada berkarya tanpa disedari tetapi minda logiknya ragu raguSatu demi satu cerita baharu ditemui lagi dalam komputer ribanya Dia semakin galak mencuri idea idea tersebut Gaya dan teknik penceritaan memang menyerupai cara dia berkarya Dia semakin seronok mengakui semu

10 Comments on "Paperbackç Aku Bercerita ePUB ì"

  • Gobokairina

    Paperbackç Aku Bercerita ePUB ì bercerita epub, Aku Bercerita PDFEPUBLama juga aku ambil masa nak habiskan karya terbaru RAM ini Bukannya tak best tetapi aku tak mampu fokus Mungkin kerana ianya berbentuk kompilasi lima buah cerita pendek yang mana aku boleh baca sikit sikit jadi aku boleh baca dua tiga buah buku serentak winkIni kisah ‘Aku’; seorang penulis yang mengalami writer’s block Aku kira memang


  • Hilmi Isa

    Paperbackç Aku Bercerita ePUB ì bercerita epub, Aku Bercerita PDFEPUBNovel yang bertajuk 'Aku Bercerita' AB ini merupakan sebuah lagi karya terbaharu penulis 'thriller' terkenal di Malaysiaiaitu Ramlee Awang Murshid RAM Kali iniRAM menampilkan sebuah karya yang berbeza formatnya berbanding dengan karya karyanya yang lalu AB sebenarnya merupakan sebuah buku yang menghimpunkan lima 5 buah cerita pendek short stories Namun demikianuniknyabagaimana ianya dipersembahkan adalah lain daripada yang lain Umpama cerita di dalam ceritakelima lima cerita pendek yang terkandung di dalam novel ini diceritakan melalui perspektif seorang watak penulis yang bercuti di Pulau Pinang Dia yang mengalami 'writer's block' berada di Pulau Mutiara tersebut untuk mendapatkan idea idea baharu penulisannya Namun begitudia mengalami


  • Diyanah

    Paperbackç Aku Bercerita ePUB ì bercerita epub, Aku Bercerita PDFEPUBSaya benar jatuh cinta dengan karya RAM kali ini Lain dari yang lain Sangat menarik kompilasi cerita yang ada di dalam buku Aku Bercerita ini Tak tahu nak cakap apa lagi memang mantap


  • Syamil A Samad

    Paperbackç Aku Bercerita ePUB ì bercerita epub, Aku Bercerita PDFEPUBBukan karya terbaik Ramlee Awang Murshid Saya pernah membaca beberapa novel RAM yang jauh lebih baik daripada ini Menghimpunkan beberapa cerita pendek di dalam sebuah novel yang disambungkan dengan beberapa babak yang berlaku pada penulis sendiri Benar atau tidak perlu ditanya pada RAM sendiri Setiap cerita pendek tersebut pula berdiri dengan sendiri dan tidak berkait sedikit pun


  • Qhistina Ma

    Paperbackç Aku Bercerita ePUB ì bercerita epub, Aku Bercerita PDFEPUBSecara peribadi RAM sedikit tergelincir dari landasan reputasi yang diciptanya sendiri Himpunan beberapa cerita pendek hanya beberapa cerpen sahaja yang puaskan dahaga akuselebihnya bertindak sebagai mekanisme pemenuh cawan tanpa creamer gula dan kopi yang cukuptawar perantara 'aku' antara cerpen ke cerpen kurang smooth walaupun criminal pencuri karyatakde pun takpe sebab tak smooth criiminal pun aku paling suka BUNIAN hurmidea bijak untuk mempertaruhkan Bunian di awal pembacaan terasa diperkenalkan kepada saudara bau bau bacang Sunan lah kalau bab bab lontaran masa redah2 hijab part2 firasat tinggi RAM memang jarang menghampakan skill lenggok bahasa dan semangat anti cliche superb atau sebenarnya RAM memang sinonim deng


  • Hani Suraya

    Paperbackç Aku Bercerita ePUB ì bercerita epub, Aku Bercerita PDFEPUBBila nak komen karya RAM kalau boleh aku tak nak bias walaupun aku meletakkan beliau sebagai antara penulis feveret aku Aku tak tau kenapa aku


  • Nor

    Paperbackç Aku Bercerita ePUB ì bercerita epub, Aku Bercerita PDFEPUBKarya RAM yang lain dari biasa 5 novel dalam 1 Puas membacanya Jalan cerita berlainan Banyak jangkaan saya meleset Bermula dari kisah Bunian Cinta Matiku dan akhirnya watak Aku sendiri Penamatnya tak seperti yang dijangkaMenarik Pada awalnya saya fikir novel ini mengesahkan yang RAM punya 'ghostwriter' Ternyata tanggapan itu salah RAM tetap RAM Tidak lupa menyelitkan unsur ketuhanan dalam setiap karyanya Mustahil rasanya


  • Auni B

    Paperbackç Aku Bercerita ePUB ì bercerita epub, Aku Bercerita PDFEPUBBuku Ramlee Awang Murshid yang pertama saya baca Cerita pertamanya tentang orang bunian manusia yang paling saya suka banyak twist


  • CrystalGrey

    Paperbackç Aku Bercerita ePUB ì bercerita epub, Aku Bercerita PDFEPUBlove this bookcuma tak ada masa nak baca laju lajudalam buku ni cerita yang paling tersemat di hatiku ni cinta matikuwow sunggung menikam hati kumungkin kerana aku suka cerita sejarah dan kepelbagaian bangsa yang ada dalam ceritanyerKedua aku suka sang kancilwalaupun telah ku jangka Ahmad dan lupa namanyer adalah org yang samacara pembawakan watak ke alam dimana haiwan boleh berkata kata membuatkan aku takjubKetiga aku suka CUTtgh jiwangtetiba jer CUTCUT geram nyer latapi jatuh cinta pada HERMAN


  • Mahfuzah Abdul

    Paperbackç Aku Bercerita ePUB ì bercerita epub, Aku Bercerita PDFEPUBlama juga ambil masa utk habiskan buku ni sbb kena fokus betul2 utk faham jalan ceritasakit juga otak nak baca bagi habishahabuku ni nak kata 5 bintang x jugak sbb aku x faham apa kaitan cerita sang kancil dgn cerita realiti yg ditulis tp cerita2 lain best5 bintang utk kreativiti penulisaku suka novel yg lari dari cerita cintan cintun yg x sudah2 bohsanbuku ni jugak buat aku x boleh tidur malam kalau dok sorang2gile saikooooosaikosaikosaikotu je aku boleh katahahamove to next novelMAGISjom


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *